Jordi van Eijsden

Therapie.

Heb jij te maken met…

 • Stress?
 • Psychosomatische klachten?
 • Schouder- en rugklachten?
 • Burn-out?
 • Trauma?

En ben je op zoek naar therapie die je lichaam herstelt en ontspant? Het maakt daarbij niet uit of de hulpvraag nieuw is, of dat je juist al van alles hebt geprobeerd.

Mijn behandelingen hebben als basisbehandeling Acupunctuur en zijn complementair; ze combineren inzichten uit de Chinese geneeskunst met psychologie en RET (Rationele Effectiviteits Training), Positieve Intelligentie en andere therapieën. Ontdek wat ze voor jou kunnen doen!

Therapie in 5 woorden

Complementair – ik combineer diverse technieken en invalshoeken
met Chinese geneeskunde en psychologie.
Holistisch – ik kijk verder dan je hulpvraag.
Ondersteunend – ik stimuleer je om op eigen kracht verder te gaan.
Persoonlijk – gebaseerd op wat heeft jij nodig hebt, jij staat centraal.
Professioneel – ik beschik over relevante certificaten, opleidingen en
uitgebreid netwerk van specialisten.

Voorbeelden van behandelingen

Tevens verkoop ik producten die de therapie kunnen ondersteunen zoals Alka, Vitakruid en Altisa. Ook verkoop ik het boek ‘Ontbijt je Fit’ van Jutta Koehler.

Werkwijze

Eerst maken we kennis tijdens een intakegesprek. Op basis van jouw klachten en achtergrond stel ik een persoonlijk behandelplan op, dat we gedurende de behandeling waar nodig aanpassen.

Tarieven

 • Intakegesprek: €95,00 (circa 90 minuten)
 • Vervolgconsult lang: € 60,00 (circa 60 minuten)
 • Vervolgconsult kort: € 45,00 (circa 45 minuten)
 • Massage 60 minuten: €60,00
 • Massage 90 minuten: €90,00
 • Massage 120 minuten: €120,00

NWP

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de natuurlijke geneeskunst (NWP). De NWP ziet toe op waarborging van de kwaliteit van de therapeut door de eisen die zij aan haar leden stelt, ten aanzien van praktijkvoering, bijscholing, dossiervorming etc. Op de website van beroepsvereniging NWP kun je meer informatie vinden.

NWP 2113
KVK 72424265
BTW-ID NL001825810B68
Beroepsvereniging NWP 2113
AGB Praktijk 90107910
AGB Zorgverlener 90066978 – Jordi van Eijsden

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste consult?

Tijdens het eerste consult zal ik je ziektegeschiedenis uitvragen. Dit zijn vragen met betrekking tot veel verschillende aspecten van je leven. Dit wordt gedaan om zo een gedetailleerd beeld te krijgen van je conditie en dat betreft dan niet alleen informatie over uw aandoening waarvoor je komt. Daarnaast wordt aan je pols gevoeld en naar je tong gekeken, daarbij wordt de buik gepalpeerd en de meridianen gecontroleerd op gevoelige plekken. Het eerste bezoek duurt meestal anderhalf uur, inclusief de behandeling. Vervolgbehandelingen zijn ongeveer een uur.

Hoe kan ik mij voorbereiden op mijn acupunctuurbehandeling?

Geen zware inspannende activiteiten, geen alcohol drinken, beter niet roken en geen zware maaltijden voor of na je behandeling. Zo kan het lichaam optimaal reageren op de behandeling

Mag ik acupunctuur als ik zwanger ben?

Ja! Er zijn een aantal punten gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap, deze punten zijn bekend bij mij. Wel is het natuurlijk belangrijk om de mij te informeren als je zwanger bent of van plan bent zwanger te worden

Kan ik de acupunctuur declareren bij mijn zorgverzekeraar?

Als je een aanvullende verzekering hebt wordt de acupunctuur, gegeven door een NWP lid geheel of gedeeltelijk vergoed. Raadpleeg daarvoor uw polis

Hoe weet ik of de acupuncturist gekwalificeerd is?

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP en daarmee heb je de zekerheid dat voldaan wordt aan alle kwalificaties.

Kan acupunctuur na een operatie?

Ja dat kan. Als je net uit het ziekenhuis komt kun je acupunctuur gebruiken om het herstel te versnellen met pijnbestrijding en het versterken van uw immuun systeem. Het voornaamste doel van de acupunctuur is om het zelfherstellende vermogen van uw lichaam en geest te verbeteren

Hoe weet ik of de acupunctuur werkt?

Afhankelijk van de conditie, kan het een paar behandelingen duren voordat je de effecten van acupunctuur merkt. Meestal is er tijdens de behandeling een loom ontspannen gevoel en dat kan zomaar een uur aanhouden. De effecten van acupunctuur zijn cumulatief, hoe meer behandelingen hoe meer resultaat. Na een aantal behandelingen wordt er geëvalueerd om het vervolg vast te stellen

Waar zitten mijn acupunctuurpunten?

Over het hele lichaam. De meeste belangrijke acupunctuurpunten liggen op de armen (van de elleboog tot de vingers) en op de benen (vanaf de knie tot aan de tenen). Er zijn ook belangrijke punten op de rug langs de wervelkolom, en op de buik (rond de navel). 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is een moeilijke vraag, omdat het aantal acupunctuurbehandelingen varieert per persoon en afhankelijk is van de aandoening. Een minimum van drie sessies is aan te bevelen zodat het lichaam de kans krijgt om te regeren op de behandeling.

Voor wie is Acupunctuur niet geschikt?

Er zijn een aantal medische aandoeningen die niet geschikt zijn voor acupunctuur. Deze zijn:

 • Psychiatrische ziekten.
 • Als er geen toestemming gegeven kan worden door de Cliënt.
 • Personen onder invloed van alcohol of andere drugs.
 • Epilepsie.
 • Hemorragische diathese (hemofilie of andere bloed aandoeningen)
Wat moet ik dragen?

Er zijn acupunctuurpunten over het hele lichaam. De meest voorkomende punten zijn op de armen en benen en op de rug en buik. Tijdens het onderzoek en de daaropvolgende behandeling zul je in je ondergoed op de bank liggen. Het meenemen van een eigen (bad) handdoek is dan erg fijn.

Kan acupunctuur gecombineerd worden met andere behandelingen?

Naast acupunctuur zijn aanvullende behandelingen goed mogelijk (waaronder osteopathie, chiropractie en fysiotherapie etc). Het is wel belangrijk om de andere beoefenaars hierover te informeren, met inbegrip van je huisarts. Ook is het belangrijk dat je mij  op de hoogte brengt van andere behandelingen die je ondergaat, of medicijnen die je gebruikt (met inbegrip van kruiden en homeopathische middelen). Zelf werk ik met regelmaat samen met GZ Psycholoog Joyce Groenveld.

Is acupunctuur pijnlijk?

Acupunctuurnaalden zijn zeer dun. Acupunctuurnaalden zijn veel dunner dan spuiten zoals gebruikt bij vaccinaties en injecties. Het gevoel van een acupunctuurnaald is een klein prikje en er volgt dan het energiegevoel. Dat is een zeer uniek gevoel dat kan variëren van tintelingen, zwaarte, warmte, of helemaal niets

Welke klachten zijn te behandelen met Acupunctuur?

Acupunctuur is effectief bij de behandeling van een reeks van klachten. Dit geldt voor acute aandoeningen, die plotseling beginnen (bijvoorbeeld sportblessures) en/of chronische aandoeningen (bijvoorbeeld lage rugpijn, diabetes). Kijk ook eens op de indicatielijst van WHO. Zelf heb ik een passie voor Acupunctuur van de Shen (de Geest) en pas mijn bijscholingen ook daarop aan.

Ervaringen van klanten

De westerse geneeskunde bood geen oplossing voor m'n klacht. Jordi heeft me op een prettige manier geholpen en een oplossing geboden. Hij staat voor een persoonlijke en professionele aanpak. Ook is hij een warme, toegankelijke persoonlijkheid. Ik kan hem iedereen aanraden.

Stan
Categorie: Acupunctuur
I have tried acupunture before, and being treated by Jordi is another level of healing. It is not just acupunture, Jordi helps me to be really connected to my body, to heal traumas I had, to see light, be more relaxed and to eventually move on in my life. Very much recommended.

Elissar
Categorie: Therapie
Altijd helemaal ontspannen na een massage behandeling! Ik kan me helemaal focussen op mijzelf: heerlijke me-time.Jordi zorgt ervoor dat je je op je gemaakt voelt en vraagt door naar wat wel en niet prettig aanvoelt. De behandeling is stevig maar fijn, want daarna zijn mijn gespannen gebieden helemaal verdwenen.

Boukje
Categorie: Massage
Jordi heeft mij goed geholpen bij stressklachten. Zijn behandeling bleek doeltreffend, ontspannend en leerde me meer over mezelf. Jordi is zeer hartelijk en zorgt voor een open, toegankelijke sfeer. Een aanrader!

Milou
Categorie: Therapie
De behandeling was zeer prettig: eerst een fijn intakegesprek waarin de klacht vertaald werd naar lichamelijke problemen. Het toepassen van verschillende technieken in een behandeling (acupunctuur, cuppen en dergelijke) vind ik heel sterk en een pre ten opzichte van andere geneeskunsten. Ik heb niet het idee dat de westerse geneeskunst mij met mijn probleem kon helpen.

Fernand
Categorie: Therapie

Wij maken gebruik van cookies. Door het gebruik van cookies verbeteren we het gebruiksgemak voor jou als bezoeker en houden we statistische informatie bij. Meer informatie hierover vind je in onze Privacyverklaring.