Jordi van Eijsden

Roos van Leary

Waar interactie tot leven komt

Stel je voor dat je, net als Marc, een vergelijkbare interactie hebt met iemand die belangrijk voor je is. Laten we zeggen dat je partner tegen je zegt: “Jij neemt de boodschappen vanavond voor je rekening.” Neem even de tijd om erover na te denken. Welk gevoel roept deze opmerking bij jou op? Leidt het tot een gevoel van afstand of nabijheid?

Of stel je eens voor dat je in een vergadering zit met je collega’s en je teamleider. Tijdens de discussie stelt je teamleider voor om een nieuwe werkmethode te implementeren. Hij zegt: “We gaan deze nieuwe werkmethode vanaf volgende week gebruiken.”

Neem even de tijd om na te denken over hoe deze opmerking bij jou resoneert. Leidt het tot een gevoel van afstand of nabijheid? Wat is jouw voorspelling over hoe deze verandering zal plaatsvinden en hoe dit jouw werk en interacties zal beïnvloeden?

Ongeacht welk antwoord je geeft, het is jouw persoonlijke reactie. Er is geen goed of fout, alleen wat jij voorspelt op basis van jouw ervaringen, aannames en perceptie. Maar hier is wat interessant is: jouw voorspelling hoeft niet altijd overeen te komen met wat er daadwerkelijk gebeurt.

Dit is waar de Roos van Leary en onze trainingen in het spel komen. Ze bieden een waardevol raamwerk om interacties te begrijpen en bewust te worden van onze eigen gedragsstijlen en de effecten daarvan op anderen. Terwijl je leert om het gedrag van anderen te herkennen en te voorspellen, ontwikkel je de vaardigheid om bewust te kiezen hoe je reageert en welk gedragspatroon je wilt aannemen.

Wat zo krachtig is aan de Roos van Leary, is dat het ons niet alleen helpt om afstand en nabijheid te begrijpen, maar ook om de dynamiek van macht en invloed te herkennen. Dit geeft ons de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken over bijvoorbeeld onze rol binnen het team en hoe we dit kunnen inzetten om bij te dragen aan het succes van de organisatie.  Het biedt een compleet beeld van interacties en de dynamiek die daarbij hoort. Door dit begrip kunnen we bewust strategieën en reacties kiezen die leiden tot meer verbinding en harmonie.

Dus stap binnen in deze magische wereld van de Roos van Leary en de verrassende ontdekkingen van de InterPersoonlijkProfiel-analyse. Schrijf je vandaag nog in voor onze betoverende workshops en trainingen en ontdek hoe je effectiever kunt communiceren en succesvolle relaties kunt opbouwen. Samen zullen we jouw interactievaardigheden naar nieuwe hoogten tillen, zodat je vol vertrouwen kunt navigeren in elke interactie die op je pad komt.

1 Daagse Training

InterPersoonlijk Profiel (IPP Analyse)

1 Daagse Training

Wil jij graag leren hoe je op een zelfbewuste en effectieve manier interactie kunt creëren? Ben je geïnteresseerd in het vergroten van jouw (inter-)persoonlijke impact, zonder dat dit ten koste gaat van de relaties met anderen? En geloof je in de kracht en praktische toepasbaarheid van de Roos van Leary als instrument?

Onze praktijkgerichte  1-daagse training biedt jou de mogelijkheid om het ‘lastige’ gedrag van anderen effectief te leren beïnvloeden. Tijdens de training gaan we dieper in op jouw specifieke praktijksituaties en leerdoelen.

Wat onze aanpak uniek maakt, is dat we je voorafgaand aan de training uitdagen met theoretische kennis en voorbereidende oefeningen. Hierdoor kunnen we tijdens de training een dieper niveau van begrip en ervaring bereiken.

Het eindresultaat van de training is dat je de Roos van Leary als een praktisch instrument hebt leren kennen, waarmee je in staat bent om effectief te schakelen tussen 8 verschillende gedragsstijlen in elke situatie.

Tijdens de training zullen we de volgende aspecten behandelen:

 • Verkennen van jouw persoonlijke interactiekracht
 • Begrijpen van de wederkerigheid: het effect van jouw gedrag op anderen en vice versa
 • Gezamenlijk bespreken van praktijkcases, waarbij we werken met de drie belangrijke vragen, 4 knellende interactiepatronen en 8 mogelijke relatievoorstellen.

 

Na afloop van de training kun je de volgende resultaten verwachten:

 • Gedegen kennis van de basisprincipes van interactie, oftewel de Roos van Leary
 • Het vermogen om zelfbewust interactie te creëren en effectief te schakelen tussen de 8 gedragsstijlen
 • Inzicht in het op doelgerichte wijze beïnvloeden van interactie
 • Praktische oefeningen met het toepassen van de interactiesleutel
 • Begrip van de wederkerigheid in interactie
 • Aanbeveling om het boek “Beïnvloed anderen, begin bij jezelf” van Bert van Dijk te lezen
 • Mogelijkheid om de korte online introductiecursus Roos van Leary te volgen

 

Het gebruik van de Roos van Leary als methodiek op zichzelf is niet moeilijk, maar het beheersen van interactie kan soms uitdagend zijn. Daarom heeft de Leary Academy een unieke leermethode ontwikkeld die ik mag gebruiken om jou te helpen de interactie tussen jou en anderen beter te begrijpen, doorgronden en effectief toe te passen.

Tijdens de training begeleiden we je stap voor stap in het gebruik van de Roos van Leary, waarbij we werken met jouw eigen praktijksituaties. Bovendien krijg je de gelegenheid om op het speciaal ontworpen vloerkleed te oefenen met jouw persoonlijke ‘interactiekracht’, waardoor de toepassing van de Roos van Leary helder en praktisch wordt.

Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in voor deze waardevolle training. Ontdek hoe je jouw interactievaardigheden kunt verbeteren en effectiever kunt communiceren met anderen, terwijl je tegelijkertijd de relaties versterkt.

Datums

 • 4 juni 2024
 • 3 september 2024
 • 1 oktober 2024

Tijdstip

10:00 – 17:00

Prijs

€ 495 p.p. Inclusief:

 • Boek: Beïnvloed anderen, begin bij jezelf”
 • Toegang tot de online introductiecursus 
 • Lunch, koffie en thee

Locatie

Sint Annalaan 60, Maastricht

Deelnemers

6 (maximaal)

InterPersoonlijk Profiel (IPP Analyse)

InterPersoonlijk Profiel (IPP) Analyse: Ontdek de Kracht van Interactie

Wil jij zelfbewust interactie creëren in je werk en relaties? Ben je op zoek naar een instrument dat je helpt om gedrag en interactie meetbaar en praktisch toepasbaar te maken? Maak kennis met het Interpersoonlijk Profiel (IPP) – een gevalideerde test gebaseerd op de Interpersoonlijk Dynamiek: De Roos van Leary.

De Roos van Leary werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1957 door de Kaiser Foundation en Timothy Leary. Daarna is het instrument verder ontwikkeld door de Leary Academy tot een krachtig instrument dat gebruikt kan worden door trainers, coaches, docenten, managers en iedereen die met (groepen) mensen werkt.

De IPP is een gedragsanalyse die de invloed meet van gedrag op de interactie tussen mensen. Het brengt de intentie en het effect van gedrag op anderen direct zichtbaar, waardoor het praktisch toepasbaar wordt binnen coaching, trainingen en assessments.

Met behulp van de IPP kun je inzicht krijgen in jouw eigen interactiepatronen en de effecten daarvan op anderen. Hierdoor kun je bewust sturen op het gewenste gedrag en de gewenste interactie. Het biedt concrete handvatten om je communicatie te verbeteren, de samenwerking te versterken en conflicten effectief op te lossen.

De IPP Analyse is een waardevol instrument voor individuen, teams en organisaties die streven naar effectievere communicatie en betere relaties. Door zelfbewust interactie te creëren, kun je vertrouwen opbouwen, motivatie vergroten en betere resultaten behalen.

Wil je meer weten over de Interpersoonlijk Profiel (IPP) Analyse?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Het Interpersoonlijk profiel evalueert de intensiteit van gedrag op basis van de 8 gedragstypes van de Roos van Leary. De analyse omvat 128 stellingen, waarbij elke deelnemer zichzelf test en drie analyses ontvangt van anderen. Zo ontstaat een alomvattend inzicht in de onderlinge wisselwerking van gedrag tijdens interacties.

De uitkomsten bieden inzicht in het interpersoonlijk gedag van een persoon en stellen ons in staat:

 • Het effect van iemands gedrag op anderen beter te voorspellen
 • Te begrijpen hoe de persoon zich aanpast aan specifieke situaties
 • In te schatten in hoeverre iemands effectief kan schakelen tussen diverse gedragsstijlen
 • De rol van motivaties en overtuigingen in het gedag te achterhalen
 • Mogelijkheden voor verdere ontwikkeling op het gebied van interactie te identificeren

Aanmelden?

Wij maken gebruik van cookies. Door het gebruik van cookies verbeteren we het gebruiksgemak voor jou als bezoeker en houden we statistische informatie bij. Meer informatie hierover vind je in onze Privacyverklaring.